Nevoia de discernământ

brain

Dianora Ioana

Sunt nenumărate tentații spirituale care ucid. Avem nevoie de  luciditate, de un discernământ atent, prin care să fim avertizați asupra pericolului de a mușca din mărul otrăvit precum Albă-ca-Zăpada.

Răul nu se va autodemasca niciodată. El va lua întotdeauna înfăţișarea binelui și va vorbi în numele binelui, pentru a-i înșela pe oameni, ca să-i atragă la el.

Oamenii poartă în ei chipul Binelui Absolut, ei nu ar alege niciodată răul cu bună știință. Dar, dacă le este oferit așa: frumos ambalat și cu o etichetă de promisiuni mincinoase, mulți oameni de bună credință iau otrava cu lingurița, convinși fiind că înghit un medicament miraculos.

Există  miracole autentice și false miracole.

Miracolul autentic se înscrie în registrul minunilor săvârșite de Mântuitorul nostru, Domnul Iisus Hristos și este urmat de roadele Duhului Sfânt. A se vedea cartea Părintelui Cleopa: „Urcuș spre Înviere”.

Pentru a evita riscul de a fi înșelați, e vital să nu ne abatem de la ortodoxie. Ortodoxia are meritul incontestabil de a fi păstrat intactă învățătura adusă oamenilor pe pământ de către Însuși Fiul lui Dumnezeu întrupat. Sincretismul religios ascunde un pericol de moarte.

Oamenii nu ar greși dacă ar ști ce fac, de aceea nimeni nu trebuie judecat. Trebuie însă să fim mai atenți la noi înșine.

În aceste vremuri tulburi, să veghem asupra noastră, ca să nu ne alunece piciorul de pe buza prăpastiei. Fiindcă pășim pe marginea ei, care-i atât de îngustă cât o muche de cuțit. Mergem pe sârmă deasupra adâncului care așteaptă flămând sub noi, să ne înghită. Depinde de noi să nu ne prăbușim.

Ortodoxia e colacul nostru de salvare, prin ea, ne ținem de Dumnezeu.

Cine părășeste ortodoxia sau amestecă lucrurile nu o cunoaște așa cum e ea. În ortodoxie, Dumnezeu Se lasă trăit de către om. Iar cine-L trăiește pe Dumnezeu nu mai vrea să rămână pustiu.

Vă invit să devenim trăitori ai credinței noastre străbune!

E simplu, chiar dacă cere strădanie.

Și apoi, câtă strădanie nu depunem noi, oare, mereu, pentru lucruri pe care nu le luăm după noi când plecăm de aici?

Să ne străduim și pentru a-L dobândi lăuntric pe Dumnezeu! Merită efortul…

Tag-uri:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: